Ons verhaal

Op 4 juni is Tim’s Kombucha overgenomen door Han van Voorthuysen en zijn vrouw Elaine Poolman. Hieronder nog het verhaal van de vorige eigenaren:

Het verhaal begint bij de darmen van mij: Gert Timmerman, oprichter van Tim’s Kombucha. Op een gegeven moment kreeg ik last van huidschimmels: ringworm en dergelijke. Nadat ik zonder succes zalfjes heb geprobeerd, ging ik opzoek naar iets natuurlijks, want de natuur biedt vaak oplossingen alleen zijn we dat vaak vergeten. Een daar kwam ik in contact met kombucha en na drie weken elke dag 1 glas kombucha te hebben gedronken waren al mijn huidschimmels weg …

De wondere wereld van kombucha

Nadat mijn huidschimmels (veroorzaakt door de candida bacterie) weg waren bleef kombucha mij intrigeren, ik bleef het zelf maken en drinken en ik ben me er verder in gaan verdiepen: en daar ging de wondere wereld van kombucha open! Ik kwam er achter dat kombucha al eeuwen gebruikt werd, er geweldige verhalen zijn rondom kombucha, kombucha naast probiotisch veel meer goede eigenschappen heeft en ook kwam ik er achter dat niet iedereen voorstander is van kombucha.

Gezond, lekker en onbekend

Ik vond kombucha lekker, mijn vrouw en kids ook en ik heb het idee dat mijn darmflora rustiger is sinds ik kombucha drink, kortom het is lekker en gezond, dus iedereen zou het moeten drinken toch? In mijn omgeving vertelde ik over kombucha, maar zo goed als niemand kende het, dat is raar dacht ik, want het is lekker en gezond. Na wat onderzoek gedaan te hebben en wat twijfels heb ik de stap genomen om kombucha te gaan produceren en verkopen onder de naam Tim’s Kombucha.

Onze missie

Een gezonde darmflora is de basis voor een goed en gezond leven, dat is onze mening. Onze missie is om door middel van natuurlijke producten (producten die de natuur ons biedt) anderen de mogelijkheid te geven een gezonde darmflora te creëren, en dat doen wij met kombucha. We hoeven niet veel geld te verdienen maar we willen graag onze passie delen en andere toegang geven tot goede en natuurlijke producten ter bevordering van de darmflora.

Daarnaast vind ik het geweldig om dit bedrijf samen met mijn gezin te runnen, mijn vrouw Ellie helpt mij met o.a. de verkoop en ik vind het geweldig om mijn kinderen Levi en Naomi er ook in te betrekken. Het logo heb ik samen met mijn zoon Levi bedacht en af en toe vraag ik hem om advies, ik krijg dan advies zoals kinderen dat alleen kunnen geven (geweldig!) en zie ik direct waarvoor ik het doe: de toekomst van ons!

Groet,
Gert Timmerman

Onze smaken

Tim's Kombucha Gember & Limoen 1000ml gember & limoen

Kombucha met een heerlijke frisse smaak van gember en een vleugje limoen

bekijk
Tim's Kombucha Framboos & Munt 1000ml framboos & munt

Een fantastische fruitige en frisse Kombucha, perfect voor een zomerse dag, na het sporten of gewoon omdat het lekker is

bekijk